Samsung S4 toegestaan voor gebruik door Amerikaanse overheid

Samsung heeft afgelopen vrijdag aangegeven dat hun Knox-enabled mobiele telefoon is goedgekeurd door het Pentagon voor gebruik door de overheid. Samsungs Knox software biedt ‘high-level encryption’, VPN opties en mogelijkheden om privĂ© en zakelijke data gescheiden te houden. Daarnaast zijn er voor de IT beheerders goede mogelijkheden om het apparaat te beheren met specifieke policies.

De Samsung S4 kan hiermee door de Amerikaanse overheid gebruikt worden om toegang te verlenen tot haar netwerken. Dit is het eerste Android apparaat dat wordt toegelaten. Door deze toelating is er voor Samsung weer een flinke markt met potentiele klanten ontstaan.

Ook Blackberry devices met het Blackberry 10 operating system zijn nu toegelaten. Deze software wordt gebruikt in de Q10 en Z10 smartphones en tablets. In het verleden was Blackberry de voorkeursleverancier vanwege de hoge mate van beveiliging. Recent hebben ook Apple en Android zich aangesloten bij deze markt.

Volgens Samsung hebben ze met de introductie van Knox alle huidige gaten in de beveiliging van Android voldoende afgeschermd. Met name de scheiding van zakelijke en privĂ© gegevens is daarbij een belangrijke factor. Deze optie is inmiddels ook toegevoegd aan de Blackberry 10 waarbij dit ‘Blackberry Balance’ wordt genoemd.

Voor de iPhone zijn er nog een aantal stappen te zetten, maar ook hier wordt verwacht dat binnen enkele weken nieuwe mogelijkheden bekend worden gemaakt. Hiermee zou ook Apple zich op deze lucratieve markt kunnen storten.

Overigens is het passeren van een beveiligingstest door de Amerikaanse overheid geen enkele garantie op succes. Een voordeel is wel dat bij het passeren van deze algemene beveiligingstest de noodzaak om allerlei individuele tests te laten uitvoeren verdwijnt. Samsung, Blackberry en wellicht ook binnenkort Apple kunnen zich gaan opmaken voor het verder veroveren van de lucratieve (Amerikaanse) overheidsmarkt.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief