Smart deurslot blijft dicht na software-update

Honderden mensen die een smart deurslot hebben, konden onlangs hun huis niet meer in. De reden? Een foutieve update voor hun slot dat met internet is verbonden.

Het betreft de RemoteLock LS6i-sloten die gemaakt worden door de Amerikaanse onderneming Lockstate. Deze sloten zijn zowel te ontgrendelen met een traditionele sleutel als met een pincode en via wifi. Volgens de producent van de sloten zou het om ruim vijfhonderd sloten gaan.

Verhuur
De sloten van Lockstate zijn onder andere populair bij Airbnb-verhuurders. Met het smart deurslot kunnen zij met de wifi-optie elke nieuwe huurder een aparte toegangscode geven. Deze code is bovendien slechts beperkte tijd geldig.

Verwijderen en repareren
Nadat er een automatische update was uitgevoerd, konden veel huurders hun woning niet meer betreden. De meeste gasten ontvangen uit veiligheidsoverwegingen geen traditionele, fysieke sleutel. Met het installeren van nog een nieuwe update zou het euvel verholpen moeten zijn, volgens de fabrikant. Een aantal sloten zal echter verwijderd moeten worden om ze naar Lockstate op te sturen en ze aldaar te laten repareren.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief