Smartwatches kunnen bewijsmateriaal telefoons deleten

In de Verenigde Staten zijn agenten verzocht om alert te zijn op smartwatches. Wat blijkt: met zo’n telefoon is het mogelijk om via bluetooth verbinding te maken met een telefoon en zodoende bewijsmateriaal van deze telefoon te verwijderen.

Agenten dienen goed te controleren of een gedetineerde over een smartwatch beschikt. De Delaware State Police (DSP) Intelligence Unit heeft hier recentelijk een bericht over gepubliceerd.

Bewijsmateriaal
“Met smartwatches is het mogelijk om te bellen en gebeld te worden en sms-berichten te versturen en te ontvangen, alsmede materiaal te verwijderen. Dat kan een probleem zijn als de mobiele telefoon en de content daarop als bewijsmateriaal worden gebruikt,” aldus de DSP Intelligence Unit.

Vliegtuigmodus
De staatspolitie heeft onderzoek naar deze techniek gedaan en bevestigt dat het mogelijk is voor gevangen om hun telefoon via hun smartwatch aan te sturen. Voor smarttelefoons die al in beslag zijn genomen door wetshandhavers geldt het advies om de vliegtuigmodus in te schakelen. Op deze manier is het niet meer mogelijk om de telefoon met een smartwatch te bedienen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief