The Washington Post gebruikt overal HTTPS

The Washington Post gaat al het verkeer tussen hun website en bezoekers versleutelen met HTTPS. Het is voor het eerst dat een grote nieuwsorganisatie deze beveiligingsmaatregel neemt.

“Het grootste voordeel is dat gebruikers zich veilig kunnen voelen”, aldus CIO Shailesh Prakas. Privacy-onderzoeker Christopher Soghoian vindt versleuteling op zulke websites belangrijk: “De artikelen die je leest, kunnen een beeld van je leven geven. Ze kunnen je politieke interesses onthullen, seksualiteit suggereren, je interesses in medische problemen en andere gevoelige onderwerpen die niemand iets aangaan behalve jezelf.”

Onmogelijk
Door het gebruik van HTTPS is het voor derden die bijvoorbeeld internetverkeer monitoren, onmogelijk om precies te zien welke pagina’s worden bezocht. Alleen het feit dat iemand de website van de Washington Post heeft bezocht, is door derden te zien.

Adverteerders
De krant denkt dat de implementatie van HTTPS gevolgen zal hebben voor de advertentie-inkomsten. Door de nieuwe maatregel moeten adverteerders hun advertenties voortaan immers ook via HTTPS aanbieden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief