Top 5 datalekken in 2013…tot nu toe

In 2013 hebben zich tot nu toe de volgende grote datalekken voorgedaan bij de volgende bedrijven en instellingen:

  • livingsocial.com
  • Rechtbank Washington
  • Evernote
  • Drupal.org
  • Federal Reserve

1. Livingsocial.com: De website livingsocial.com met dagelijkse aanbiedingen heeft bevestigd dat hun computer systemen zijn gehackt en dat ongeautoriseerde toegang heeft plaatsgevonden. Ze hebben hun wachtwoord encryptie methode aangepast nadat bleek dat gegevens van 50 miljoen klanten mogelijk is geraakt door deze hack. Namen, e-mail adressen, geboortedata en wachtwoorden (salted passwords) zijn mogelijk gestolen.

2. Rechtbank Washington: Nadat het administratiekantoor van de rechtbank in Washington was gehackt, zijn persoonlijke en gevoelige gegevens van individuen gestolen die een lopende rechtszaak hebben bij deze rechtbank. Er was toegang verkregen tot namen, BSN nummers en rijbewijsnummers.

3. Evernote: De populaire notitie-software leverancier Evernote heeft van de wachtwoorden van 50 miljoen klanten moeten resetten nadat er toegang was verkregen tot het netwerk door hackers. Evernote heeft geen bewijzen gevonden dat er betalingsgegevens of andere inhoud is buitgemaakt. De hackers hadden wel toegang tot gebruikersnamen, e-mail adressen en versleutelde wachtwoorden.

4. Drupal.org: De servers van het open source content management systeem drupal.org waren gehackt. Daarbij was men genoodzaakt om de wachtwoorden van ongeveer 1 miljoen gebruikers te resetten. De hackers hebben toegang gehad tot gebruikersnamen, e-mail adressen, geografische informatie en versleutelde wachtwoorden.

5. Federal Reserve: De Federal Reserve (de centrale bank van de Verenigde Staten) heeft toegegeven dat het hackers collectief Anonymous toegang heeft verkregen tot een interne website. Ze hebben daar gegevens kunnen stelen van zo een 4000 bankmedewerkers. Ze hebben toegang kunnen krijgen tot persoonlijke gegevens, e-mail adressen, telefoonnummers en zakelijke e-mail. Deze buitgemaakte gegevens hebben ze ook daadwerkelijk weer gepubliceerd.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief