Trump: Geen enkele computer is veilig

Een opmerkelijke opmerking van de aanstaande president van de Verenigde Staten, Donald Trump. Wie informatie veilig wil houden, doet er volgens hem goed aan om geen computer te gebruiken. In plaats daarvan kan beter een koerier ingezet worden; dat zou veel veiliger zijn.

“Het is erg belangrijk, dat als je iets belangrijks hebt, je het opschrijft en het op de ouderwetse manier per koerier laat bezorgen. Geen enkele computer is namelijk veilig,” antwoordde Trump op vragen van journalisten over het belang van cybersecurity.

Per koerier
Tegenover de Amerikaanse krant en website The Hill verkondigde hij later nogmaals zijn standpunt: “Het maakt me niet uit wat ze zeggen, geen enkele computer is veilig. Ik heb een zoon van 10 jaar die alles met een computer kan doen. Als je wilt dat iets onopgemerkt blijft, schrijf het op en laat het per koerier bezorgen.”.

Twitter
Trump is een fanatiek gebruiker van Twitter maar zou computertechnologie schuwen. Hij zou zelf nooit e-mail gebruiken en nooit op internet surfen. Een aantal dagen eerder merkte Trump op dat computers het leven veel ingewikkelder hebben gemaakt.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief