Twitter blokkeert jongeren onder de dertien (leeftijd bij inschrijving)

Twitter gaat jongeren met terugwerkende kracht de toegang ontzeggen, indien ze bij het aanmaken van hun account twaalf jaar of jonger waren. Het sociale medium heeft deze beslissing genomen om te voldoen aan de AVG, de nieuwe Europese privacywet, die recentelijk is ingegaan.

Alle gebruikers die op het moment dat ze zich inschreven op Twitter jonger dan dertien waren, zal de toegang tot het sociale medium worden ontzegd. Dat geldt ook voor jongeren die inmiddels wel dertien jaar of ouder zijn, maar dat op het moment van het aanmaken van hun account nog niet waren.

Minimaal 16 jaar

Twitter stelde altijd al als voorwaarde dat gebruikers minstens dertien jaar oud moesten zijn. Volgens de AVG dienen gebruikers van internetdiensten de leeftijd van zestien jaar of ouder te hebben. Individuele lidstaten van de Europese Unie mogen echter van deze leeftijdsgrens afwijken en aanscherpen tot dertien jaar. Doel van de maatregel is om jonge internetgebruikers beter te beschermen tegen bedrijven die persoonlijke gegevens in omvangrijke hoeveelheden vergaren. Met deze gegevens kunnen bedrijven onder andere reclameprofielen opstellen.

Nieuw account

Twitter weigert ook de toegang van personen die inmiddels ouder zijn dan dertien, omdat niet beoordeeld kan worden welke berichten voor, of na, het bereiken van de dertienjarige leeftijd zijn geplaatst. Wanneer gebruikers vanaf dertien jaar een nieuw account op Twitter aanmaken, worden ze wel toegelaten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief