Twitter ontkent hack van gebruikersaccounts

Via een app zouden duizenden detailgegevens van gebruikers zijn gelekt. Deze gegevens zouden volgens Twitter geen toegang geven tot de accounts van de gebruikers. Een hacker claimde dat hij ook de wachtwoorden van de gebruikers in handen zou hebben. Volgens Twitter heeft een hacker die zich ‘Mauritania Attacker’ noemt wel gegevens kunnen bemachtigen via een third-party app. Deze app is nu geblokkeerd en heeft geen toegang meer tot de Twitter systemen.

De hacker gaf aan dat hij toegang zou hebben tot de Twitter database. Dat zou een serieuze bedreiging kunnen vormen. Volgens Techworm zou de aanvaller al ruim 15.000 gebruikersgegevens hebben gelekt. De hacker is van plan om in de nabije toekomst nog veel meer gegevens te lekken.

Volgens theguardian zijn de gegevens die gestolen zijn Twitter ID’s, nicknames en speciale codes (OAuth Tokens) die apps kunnen verifiëren. Met deze gegevens is het niet mogelijk om direct misbruik te maken van de Twitter accounts, maar ze kunnen wel gebruikt worden om verdere aanvallen uit te voeren.

Een woordvoerder van Twitter geeft aan: “We hebben de situatie onderzocht en kunnen bevestigen dat er geen Twitter account zijn gestolen.” De hacker claimt onderdeel te zijn van de hacker groep met de naam “AnonGhost” die de waardigheid van moslims wil verdedigen. Deze groep heeft de afgelopen maanden aanvallen gedaan op duizenden verschillende sites, maar nog niet op prominente sites zoals Twitter.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief