Updateprobleem voor Firepower-firewalls vanaf 6 maart

Cisco waarschuwt beheerders van Firepower-firewalls voor een probleem met het ontvangen van dreigingsinformatie vanaf 6 maart. Deze firewalls kunnen gebruikmaken van Talos Security Intelligence Updates. Deze bevatten informatie over IP-adressen, domeinen en url’s om onder meer malware, botnets en spam tegen te houden.

Certificaatautoriteit

Cisco-firewalls kunnen deze informatie automatisch verwerken. Beheerders hoeven deze dus niet handmatig bij te werken. De certificaatautoriteit die voor het signeren van de updates wordt ingezet, wordt op 6 maart vervangen. Vanaf die datum kunnen deze firewalls geen dreigingsinformatie meer ontvangen. Dat is mogelijk nadelig voor het security posture voor toekomstige dreigingen, schrijft Cisco in een waarschuwing aan zijn klanten.

Firepower 7.1.x

De netwerkfabrikant raadt beheerders aan om te updaten naar een versie van Firepower waarin dit probleem is opgelost. Voor Firepower 7.1.x zal deze update waarschijnlijk op 1 maart verschijnen. Deze vier dagen voor de einddatum van de betreffende certificaatautoriteit geeft beheerders derhalve beperkt de tijd om de update uit te rollen.

Klik hier voor de waarschuwing van Cisco.

 

 

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief