Updates voor geïnfecteerde routers Deutsche Telekom

Deutsche Telekom heeft firmware-updates ter beschikking gesteld voor routers van klanten die recentelijk zijn aangevallen door Mirai-malware. Afgelopen weekend hadden 900.000 klanten van de Duitse provider last van uiteenlopende storingen als gevolg van de cyberaanval.

Aanvankelijk was niet duidelijk waardoor de stroringen werden veroorzaakt. De Duitse overheid stelde als eerste dat het ging om malware-aanvallen op routers.

Mirai-malware
Deutsche Telekom heeft inmiddels bevestigd dat er Mirai-malware is ingezet bij de aanval. Via een kwetsbaarheid lukte het om routers binnen te dringen. Op YouTube heeft Thomas Tschersich, Hoofd Group Security Services Deutsche Telekom, een toelichting gegeven aangaande het voorval.

Updates
De update om de storingen te verhelpen, wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd als gebruikers hun router een halve minuut uitzetten en daarna weer inschakelen. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om de update zelf, handmatig, te installeren. Er zijn updates voor verschillende typen routers: de Speedport W 921V, Speedport W 723V Type B en Speedport W 921 Fiber.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief