USB-stick met beveiligingsmaatregelen Heathrow op straat gevonden

De Londense luchthaven Heathrow is begonnen met een intern onderzoek vanwege een datalek. Afgelopen weekend maakte de Britse krant Sunday Mirror bekend dat iemand een USB-stick had gevonden.

Op deze informatiedrager bleek confidentiële informatie te staan over beveiligingsmaatregelen op de grootste luchthaven van Europa. De vinder dan de USB-stick informeerde deze Britse krant hierover.

Vertrouwelijk
De USB-stick bleek minstens 174 documenten te bevatten, waarvan enkele als ‘vertrouwelijk’ waren gecategoriseerd. Welke informatie stond erin? Onder meer de tijden van politiepatrouilles, routes en veiligheidsmaatregelen voor ministers en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders plus informatie over een ultrasoon radarsysteem dat aangewend wordt om de landingsbaan en omheining ervan te bewaken.

Geen encrpypte, geen wachtwoord
De gegevens op de USB-stick bleken niet geëncrypt te zijn, noch beveiligd met een wachtwoord. De luchthaven heeft via een woordvoerder laten weten dat behalve een onderzoek er ook al maatregelen zijn getroffen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. De veiligheid van Heathrow zou niet in gevaar zijn geweest.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief