USB-sticks met malware… in de brievenbus

Kwaadwillenden hebben in Australië een nieuwe manier gebruikt om pc’s met malware te besmetten. Ze hebben USB-sticks gedeponeerd in de brievenbus van woonhuizen in een voorstad van Melbourne. USB-sticks met malware om precies te zijn.

Zodra de ontvanger de USB-stick in zijn pc steekt, ziet hij talloze aanbiedingen voor onder andere streamingdiensten. Als hij op een van die aanbiedingen klikt, crasht zijn computer.

Malafide actie
De politie van de Australische deelstaat Victoria heeft dit bekendgemaakt. Tot nu toe is men er niet in geslaagd om te achterhalen wie er achter deze malafide actie zitten. Mensen wordt geadviseerd om USB-sticks die ze in hun brievenbus vinden, niet in hun pc of laptop te steken.

Kerncentrale
Het is niet ongebruikelijk dat een USB-stick de oorzaak is van een infectie met malware. In april van dit jaar werd in het Duitse Gundremmingen een kerncentrale besmet met malware via een USB-stick. Daarbij ging het om de wormen Conficker en Ramnit. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Klaus Vitt bevestigde begin juni dat een USB-stick de oorzaak was van de infectie.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief