UWV lekt gegevens van 11.000 werkzoekenden

Door een menselijke fout heeft uitkeringsinstantie UWV de gegevens van 11.000 werkzoekenden gelekt. Het gaat om namen, burgerservicenummers, e-mailadressen en adresgegevens.

Toen een medewerker van het UWV via het eigen systeem (Werkmap) een Vacaturekrant aan een groep werkzoekenden in Groningen stuurde, voegde hij een verkeerde bijlage toe. Hierdoor waren de persoonlijke gegevens voor een tijd zichtbaar voor andere werkzoekenden. RTV Noord heeft hierover bericht.

Brief
Het UWV heeft een brief geschreven aan de personen van wie data is gelekt. Hierin schrijft het UWV: “Wij hebben het bericht verwijderd en met de 26 klanten die het bericht hebben geopend dezelfde dag nog telefonisch contact opgenomen.”

Autoriteit Persoonsgegevens

Ook biedt de instantie haar excuses aan en zegt maatregelen te nemen: “Wij bieden u onze oprechte excuses aan, dit had absoluut niet mogen gebeuren. Er zijn maatregelen genomen om soortgelijke fouten in de toekomst te voorkomen.” Tevens is er door het UWV melding gemaakt van het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief