Veel ondernemers wanen zich veilig op internet

Veel ondernemers voelen zich ten onrechte veilig op internet, omdat ze denken dat bij hen betrekkelijk weinig te halen valt. De dreiging van cybercrime is de afgelopen jaren echter toegenomen. Dat stelt minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid. Daarom is ze gestart met het Actieprogramma Veilig Ondernemen 2023 t/m 2026.

Bewustwording risico’s

“Cyberweerbaarheid is en blijft in de basis een verantwoordelijkheid van de ondernemer zelf. Overheid en private partijen, zoals de brancheverenigingen, hebben een gezamenlijke rol in het faciliteren van ondernemers door het vergroten van de bewustwording van de risico’s en gedragsverandering te stimuleren”, licht de minister toe.

VNO-NCW en MKB-Nederland

Het kabinet wil dat het Digital Trust Center meer bekendheid krijgt. Het is het landelijk aanspreekpunt voor ondernemers. “Ondernemers hebben behoefte aan eenvoudige, begrijpelijke, niet-tijdrovende en betaalbare ondersteuning van betrouwbare en bekende partners”, is te lezen in het actieprogramma. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer VNO-NCW en MKB-Nederland.

Klik hier voor het Actieprogramma Veilig Ondernemen 2023 t/m 2026.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief