Verbod op Windows XP voor geldautomaten in India

Vanaf juni 2019 is het in India niet meer toegestaan om Windows XP te gebruiken voor geldautomaten. De Reserve Bank of India (RBI) heeft hiervoor een richtlijn opgesteld.

De RBI waarschuwde vorig jaar al voor het gebruik van het zestien jaar oude besturingssysteem van Microsoft. Hetzelfde geldt voor andere besturingssystemen die niet meer worden ondersteund maar die wel nog gebruikt worden voor geldautomaten.

Beveiliging

Omdat de banken in India erg langzaam zijn met het upgraden van de operating systems van hun betaalautomaten, is de RBI overgegaan tot deze maatregel. De bank verlangt tevens dat ruim voor deze datum de beveiliging al wordt opgeschroefd. Uiterlijk eind juli dienen USB-poorten op geldautomaten uitgezet te worden en BIOS-wachtwoorden te worden geactiveerd.

Up-to-date

Op zijn laatst eind februari 2019 dienen alle geldautomaten uitgerust te zijn met voorzieningen voor anti-skimming en whitelisting. De rest van het tijdspad ziet er als volgt uit: 25% van de betaalautomaten dient in september van dit jaar te zijn ge├╝pgraded, in december dient dit percentage opgelopen te zijn tot 50% en in maart volgend jaar tot 75%. In juni 2019 zouden dan alle betaalmachines in India up-to-date zijn.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief