Verbod WhatsApp bij Continental vanwege AVG

Medewerkers van Coninental, fabrikant van auto-onderdelen, mogen geen WhatsApp en Snapchat meer gebruiken. De maatregel geldt binnen het gehele wereldwijde netwerk. Reden is dat het bedrijf vindt dat deze diensten niet goed genoeg zijn beveiligd.

De apps hebben immers toegang tot privégegevens die mogelijk confidentieel zijn. Een ander bezwaar van Contintal is dat het bij deze apps onmogelijk is om de toegang tot het adresboek te limiteren.

AVG

“De verantwoordelijkheid om aan de privacywetgeving te voldoen, komt daardoor bij de gebruikers van deze apps te liggen. Het bedrijf is niet bereid het risico te nemen dat dit vormt in termen van databeveiliging,” is te lezen op de website van Continental. Het bedrijf vraagt zich af of socialmedia-apps aan de nieuwe Europese privacywetgeving AVG voldoen. Vooral in Duitsland, waar het hoofdkantoor van Continental is gevestigd, zijn hier twijfels over.

Standaardinstellingen aanpassen

“Om de bedrijfsbelangen, werknemers en zakenpartners te beschermen heeft het bedrijf daarom besloten om het gebruik van alle huidige versies van WhatsApp en Snapchat te verbieden. Continental is bereid het verbod op te heffen als de aanbieders de standaardinstellingen aanpassen om ervoor te zorgen dat hun apps standaard aan de privacywetgeving voldoen,” aldus de fabrikant van auto-onderdelen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief