Virusscanners getest voor Android

Het Duitse testorgaan AV-test heeft 30 verschillende virusscanners voor Android apparaten getest. Hierbij is gekeken naar de bescherming, het gebruik en de prestaties. Uit de testen blijken er grote verschillen te bestaan tussen de producten. Sommige scanners komen niet van dan het detecteren van 63% van de malware, terwijl de beste scanners gewoon 100% scoren. Bijna geen enkele scanner gaf echter een vals alarm en ook de impact op de batterij en prestaties van het Android device was zeer laag.

De test was onderverdeeld in bescherming en bruikbaarheid. Indien programma’s aanvullende maatregelen beschikbaar hebben zoals encryptie, filters, ouderlijk toezicht en anti-diefstal dan kon hiermee extra gescoord worden. Met name op deze aanvullende beveiligingsmaatregelen zijn er grote verschillen tussen de producten.

Voor het testen van bescherming werden bijna 2000 kwaadaardige applicaties getest. Dit waren apps die in de afgelopen vier weken waren ontdekt. De producten AhnLab, Antiy, Bitdefender, Kaspersky, Kingsoft en Qihoo scoorden allemaal 100%. Als slechtste kwamen de volgende producten uit de bus: AegisLab, Spamfighter en Zoner. Praktisch alle scanners scoren uitstekend als het gaat om het batterij verbruik en systeembelasting voor het Android-toestel.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief