VS: ransomware zelfde prioriteit als terrorisme

Onderzoeken naar ransomware-aanvallen krijgen voor het Amerikaanse ministerie van Justitie dezelfde prioriteit als terrorisme. Reuters heeft dit recentelijk bekendgemaakt. Het persbureau beroept zich daarbij op een bron van dit ministerie.

Ransomware Task Force

Onderzoeken worden centraal gecoördineerd door de Ransomware Task Force in Washington. Deze taskforce is onlangs opgericht door de Amerikaanse overheid. Door alle ransomware-aanvallen in de VS centraal te verzamelen, trachten de autoriteiten verbanden tussen de aanvallers in kaart brengen. Op deze manier willen zij uiteindelijk de hele keten ontwrichten.

Colonial Pipeline Company

De ransomware-aanval die onlangs op de Colonial Pipeline Company plaatsvond, toont de groeiende dreiging van ransomware en digitale afpersing voor de Verenigde Staten. Het ministerie spreekt van een dreiging voor de nationale en economische veiligheid van het land.

Cybercrime-ecosysteem

Het ministerie wil dat onderzoeken naar het bredere cybercrime-ecosysteem eveneens worden gedeeld met de autoriteiten in Washington. Daarbij gaat het om diensten waarmee antivirussoftware is te omzeilen, illegale online fora en marktplaatsen, cryptobeurzen, hostingdiensten die criminelen faciliteren, botnets en online witwasdiensten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief