Week van de Digitale Ethiek

In de Gemeente Den Haag vindt van 24 tot en met 28 januari de Week van de Digitale Ethiek plaats. Tijdens deze dagen worden er workshops gegeven, debatten en kennisgesprekken gehouden en stadswandelingen georganiseerd.

Alle deelnemers krijgen tijdens deze activiteiten informatie over de manier waarop de gemeente omgaat met gegevens van inwoners, en waarvoor die worden gebruikt.

Gegevens via internet

“Digitale ethiek betekent op een veilige en fatsoenlijke manier omgaan met gegevens via internet, zoals e-mailadressen, bankrekeningnummers of huisadressen. Daarnaast houdt digitale ethiek in dat gegevens goed worden beschermd en dat bedrijven niet zomaar om gegevens vragen die ze niet nodig hebben”, licht de gemeente toe.

Bewustwording

Tevens is er aandacht voor andere privacy-onderwerpen, waaronder het gebruik van persoonsgegevens door Facebook, het filmen van bezoekers door winkels en hoe internetgebruikers hun eigen gegevens beter kunnen beschermen. Veel burgers en bedrijven zijn er niet van op de hoogte waarvoor hun gegevens worden gebruikt en wat de risico’s daarvan zijn. De gemeente Den Haag wil daar meer bewustwording over creëren.

VNG

Aan de Week van de Digitale Ethiek werken ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), You are Your profile Foundation, Wish Will Way Foundation en onderzoekscentrum Waag mee.

Klik hier voor het nieuwsbericht van de gemeente Den Haag over de Week van de Digitale Ethiek.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief