WHO constateert grote toename cyberaanvallen

Kwaadwillenden proberen de systemen van de World Health Organization (WHO) steeds vaker te hacken. De internationale gezondheidsorganisatie heeft dit bevestigd, nadat een malafide website was ontdekt. Deze website bootste het interne e-mailsysteem van de WHO na.

“Hoewel harde cijfers ontbreken, vindt er een grote toename plaats van het aantal op de wereldgezondheidsorganisatie gerichte cyberaanvallen”, aldus WHO-veiligheidsmanager Flavio Aggio tegenover persbureau Reuters.

Wachtwoorden onderscheppen

Volgens Aggio was het doel van de hackers om via deze website wachtwoorden van WHO-personeel te onderscheppen. De criminelen zouden daar niet in zijn geslaagd. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een webpagina online gezet om te waarschuwen tegen dergelijke aanvallen.

Doelwit digitale spionage

Organisaties van de Verenigde Naties (VN), waar de WHO onder valt, zijn vaker doelwit van digitale spionage. Wat het motief is van de kwaadwillenden om de WHO tijdens de coronapandemie aan te vallen, is niet duidelijk. Een e-mail die Reuters naar de cybercriminelen stuurde, bleef onbeantwoord.

Wereldgezondheidsorganisatie

De Wereldgezondheidsorganisatie is opgericht in 1948 en gevestigd in Genève. De VN heeft als doel om wereldwijde aspecten van de gezondheidszorg in kaart te brengen, activiteiten aangaande de gezondheidszorg te coördineren en de gezondheid van de wereldbevolking te bevorderen.

Klik hier voor de website van de WHO over dit onderwerp.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief