Zestienjarige jongen verzendt nep-faillissementsberichten

Een jongen van zestien is het gelukt om de e-mailserver van een autobedrijf in het Brabantse Best te hacken. Daarna zond hij naar twee- tot drieduizend klanten dat het bedrijf failliet was. Omroep Brabant heeft dit recentelijk bekendgemaakt.

Voordat de jongen dit deed had hij de autodealer laten weten dat de server onvoldoende was beveiligd. Hij bood ook aan deze beveiliging te verbeteren.

Fakeberichten
Het autobedrijf reageerde niet op de berichten van deze jongen. Vervolgens hackte de zestienjarige jongen de server en verstuurde de fakeberichten over het faillissement. “Ik kreeg een e-mail op mijn eigen telefoon binnen, waarin stond dat we failliet waren”, zegt directeur Twan van den Akker.

Gehackt
Toen hij de mails had verzonden, was de jongen geschrokken van het effect van zijn daden; hij nam opnieuw contact op met de autodealer. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie en op de website van de autodealer staat inmiddels het volgende bericht: “Helaas is onze mailserver gehackt waardoor u een onjuiste mail heeft ontvangen. Onze excuses voor het ongemak!”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief