1 miljoen euro subsidie voor vergroten cyberweerbaarheid

Het ministerie van Economische Zaken verstrekt 1 miljoen euro subsidie om de cyberweerbaarheid van Nederlandse bedrijven en organisaties te verbeteren. Per project kan maximaal 200.000 euro worden ontvangen.

Cyberweerbaarheidsnetwerk

“Het doel van de regeling is om nieuwe netwerken te creĆ«ren waar leden kennis en kunde op het terrein van cyberweerbaarheid gaan toepassen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen niet-vitale branches, sectoren en regio’s”, aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

DTC en RVO

Zowel bedrijven die samenwerken als stichtingen kunnen een aanvraag indienen. De startdatum voor het indienen van plannen voor de regeling is 1 september. De sluitingsdatum is 3 oktober om 15:00 uur. Het Digital Trust Center (DTC) en de RVO organiseren begin september twee digitale informatiesessies.

25 projecten

De Subsidieregeling Cyberweerbaarheid bestaat sinds 2018. Inmiddels zijn er 25 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd. Dutch Institute for Vulnerability Disclosure, stichting ECP, stichting The Hague Security Delta, stichting Cyber Safety Noord Nederland en de bedrijven MMOX en KMO Development ontvingen vorig jaar subsidie.

Klik hier voor de Subsidieregeling Cyberweerbaarheid.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief