5 jaar gevangenisstraf voor hacken e-mailaccounts

In de Verenigde Staten is een man van 24 veroordeeld tot 5 jaar cel. Hij krijgt deze gevangenisstraf omdat hij 130 e-mailaccounts heeft gehackt. De dader was uit op persoonlijke informatie van beroemdheden en auteursrechtelijk beschermd materiaal van films en televisieshows.

De inloggegevens van zijn slachtoffers kreeg hij via malware en phishingmails in handen. In deze phishingmails stond dat het account van de ontvanger was gehackt en dat de eigenaar van het account zijn inloggegevens moest terugmailen.

Account-instellingen
Zodra de dader toegang had tot een account, veranderde hij de instellingen ervan. Verder verwijderde hij berichten van de e-mailprovider waarin stond dat er wijzigingen aan het account waren aangebracht.

FBI
De gehackte accounts waren niet van de eerste de besten; het ging om e-mailaccounts van celebrity’s uit de entertainmentindustrie en sport. De hacker probeerde persoonlijke informatie van de beroemdheden te bemachtigen, alsook scripts van nog niet verschenen films en televisieshows die hij voor veel geld probeerde te verhandelen. De hacker liep tegen de lamp toen hij de gestolen data uit de e-mailaccounts probeerde te verkopen aan een undercoveragent van de FBI.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief