5 miljoen dollar voor informatie Noord-Koreaanse cyberoperaties

De Amerikaanse overheid geeft beloningen tot 5 miljoen dollar voor informatie over illegale Noord-Koreaanse cyberoperaties. Dergelijke beloningen zullen ook verstrekt worden in ruil voor informatie over mensen die in opdracht van de Noord-Koreaanse overheid de Amerikaanse Wet Computercriminaliteit (Computer Fraud and Abuse Act) overtreden of dit faciliteren.

Het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van de Amerikaanse overheid heeft dit gisteren bekendgemaakt via een online beveiligingsadvies over de Noord-Koreaanse cyberdreiging.

Cryptojacking

Het CISA stelt dat Noord-Korea verantwoordelijk is voor uiteenlopende aanvallen tegen de financiƫle sector, zoals het inbreken bij banken en cryptobeurzen, cryptojacking en het afpersen van bedrijven. Het CISA en het ministerie van Buitenlandse Zaken willen, naar eigen zeggen, het bewustzijn over deze aanvallen vergroten. Tevens willen ze best practices aangaande cybersecurity promoten. Belaagde bedrijven en organisaties worden opgeroepen om cyberaanvallen bij de autoriteiten te melden.

WannaCry-ransomware

Het beveiligingsadvies bevat ook verwijzingen naar eerdere technische rapporten, over bijvoorbeeld malware die de VS aan Noord-Korea toeschrijft en verschillende FBI-rapporten. Ook wordt erin verwezen naar sancties die de Amerikaanse autoriteiten hebben genomen tegen Noord-Korea na de aanval tegen Sony Pictures Entertainment, en de verspreiding van de WannaCry-ransomware.

Klik hier voor het CISA-beveiligingsadvies over de Noord-Koreaanse cyberdreiging.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief