Amerikaanse systeembeheerder bekent sabotage

Een Amerikaanse systeembeheerder heeft bekent dat hij opzettelijk schade heeft toegebracht aan beveiligde systemen van zijn voormalig werkgever. Met deze bekentenis loopt hij het risico van een hoge gevangenisstraf.

Ziekenhuizen
De systeembeheerder werkte voor een cloud-provider in Virginia. Na zijn ontslag was het voor hem nog steeds mogelijk om in te loggen op het netwerk van zijn ex-werkgever. Hij heeft daar vervolgens misbruik van gemaakt en zowel de systemen als de reputatie van zijn voormalige werkgever beschadigd. Als gevolg van zijn acties hadden een aantal ziekenhuizen meerdere uren geen toegang tot belangrijke informatie. Het ging hierbij ook om afdelingen van ziekenhuizen die spoedeisende hulp bieden. De systeembeheerder loopt het risico van een gevangenisstraf van 10 jaar.

Schade
Als gevolg van zijn activiteiten is voor honderdduizenden euro’s aan schade ontstaan. Het onderzoek in deze zaak is uitgevoerd door het Federal Bureau of Investigation (FBI). Meer details zijn te vinden op de website van het bureau van de procureur van het Eastern District of Virginia.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief