Automatisch tweestapsverificatie bij Google-accounts

Google gaat automatisch tweestapsverificatie (2SV) inschakelen bij gebruikers waarvan het account hiervoor correct is geconfigureerd. Na het inloggen dienen zij dan ook nog op een andere manier te bewijzen dat ze eigenaar van het account zijn.

Tweede verificatiefactor

“Je staat er misschien niet bij stil, maar wachtwoorden vormen de grootste bedreiging voor je online veiligheid – ze zijn eenvoudig te stelen, lastig te onthouden en vervelend om te beheren”, aldus Mark Risher van Google. “Eén van de beste manieren om je account tegen een gelekt of slecht wachtwoord te beschermen, is het gebruik van een tweede verificatiefactor, een andere manier voor je account om te bevestigen dat jij het echt bent die inlogt.”

Beveiligingssleutels

Bij gebruikers die er “technisch gezien al helemaal klaar voor zijn” wordt tweestapsverificatie op korte termijn automatisch ingeschakeld. “Dit verkleint de kans aanzienlijk dat zij het slachtoffer worden van kwaadwillenden die hun wachtwoord te weten zijn gekomen”, aldus het Californische techbedrijf. “We hopen dat wachtwoorden in de toekomst iets uit het verleden zijn, maar tot die tijd zijn authenticatie in twee stappen en beveiligingssleutels de beste manier om jezelf te beschermen.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief