Autoriteit Persoonsgegevens beboet Theodoor Gilissen met 48.000 euro

De private bank Theodoor Gilissen heeft 48.000 euro aan boete moeten betalen aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De bank kreeg deze boete, omdat hij de privacywet heeft overtreden.

Een klant wilde in 2016 weten welke gegevens de bank over hem had, hoe de bank aan zijn gegevens was gekomen en met wie deze zijn gedeeld. Theodoor Gilissen weigerde dit aanvankelijke echter, waardoor de AP een boete oplegde.

In gebreke

De privacywaakhond gaf de bank in eerste instantie twee maanden de tijd om alsnog de gegevens te verstrekken aan de klant. Voor elke week die Theodoor Gilissen in gebreke zou blijven, zou een boete van 12.000 euro opgelegd worden. De bank verstrekte de gegevens pas na vier weken, zodat de boete was opgelopen tot 48.000 euro.

Fusie

In 2017 fuseerde de bank Theodoor Gilissen met de private bank Insinger de Beaufort. Sindsdien werkt de nieuwe bankencombinatie onder de naam InsingerGilissen. De private bank richt zich op vermogende particulieren en families, stichtingen, verenigingen en institutionele partijen. Daarnaast verleent de bank diensten aan zelfstandig vermogensbeheerders.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief