Belgische Federal Computer Crime Unit heeft tekort aan personeel en harde schijven

“De Federal Computer Crime Unit (FCCU) heeft zelfs geen harde schijven om in beslag genomen computers uit te lezen,” zegt Ruddy Callewaert van de Belgische politievakbond Sypol.

Hij deed deze uitspraak recentelijk tegenover Het Laatste Nieuws. Behalve een tekort aan harde schijven, kampt de FCCU met een tekort aan personeel.

Personeelstekort

De FCCU probeerde de afgelopen twee jaar 28 nieuwe collega’s te werven, maar wist er slechts 4 te rekruteren. Ook de regionale cybercrime-afdelingen van de Belgische politie hebben moeite om voldoende personeel aan te trekken. Zij wisten slechts 32 van de 114 vacatures in te vullen.

Geen premie

“Wat tenslotte de FCCU betreft, blijven er op een kader van 44 nog 22 over, waarvan er dan 7 vertrekken in september. De rekening is dus vlug gemaakt: 15 leden op 44 oftewel 1/3 van de voorziene capaciteit! De vlucht van de leden van de FCCU is onder andere te verklaren doordat deze hypergespecialiseerde speurders de premie voor onderzoekers niet krijgen,” aldus het syndicaat van de Belgische politie Sypol op zijn website.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief