Binnen een paar jaar biometrisch instappen op Schiphol

Schiphol gaat de proef met biometrisch instappen uitbreiden. Passagiers op de luchthaven die eraan deelnemen, worden dan het gehele traject gevolg: vanaf het moment dat ze inchecken tot en met het boarden.

Vorig jaar zijn Schiphol en KLM al gestart met een proef biometrisch instappen. Reizigers moesten zich eerst registreren waarbij tevens een gezichtsscan werd gemaakt. Vervolgens konden zij zonder boarding pass aan boord van het vliegtuig gaan.

Doorgangen

Schiphol gaat samen met de marechaussee, douane, KLM en andere vliegmaatschappijen experimenteren met scans. Passagiers worden dan automatisch geïdentificeerd en gevolgd. De luchthaven gaat een aantal doorgangen aanpassen voor gezichtsherkenning.

Tijdsbesparing

Ook voor deze test zullen passagiers zich eerst dienen te laten registreren en een gezichtsscan van hen laten maken. Vanaf dat moment is een paspoort of instapkaart overbodig. Dit zou veel tijdsbesparing moeten opleveren. “Samen met de Nederlandse overheid gaan we op Schiphol aan de bak. Binnen een paar jaar moet het hier zijn ingevoerd,” aldus Boet Kreiken, hoofd klantbeleving KLM.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief