“Boyfriend Tracker” verwijderd uit Google Play

De “Boyfriend Tracker” app is door Google verwijderd uit Google Play en kan niet meer gedownload worden. Vooral in Brazilië was de app zeer populair en is daar de afgelopen maanden duizenden keren gedownload. Brazilië is een land waar het snel wisselen van contacten of het hebben van kortstondige liefdes relaties veel voorkomt. De ontwikkelaar van de app, Matheus Grijo: “Mensen waarderen de app zodat ze kunnen uitzoeken of ze wel of niet bedrogen worden.”

De “Rastreador de Namorados” app die vertaalt is naar “Boyfriend Tracker” was sinds een aantal maanden beschikbaar voor Android devices. De app wordt geïnstalleerd op het toestel van degene die men wil bespioneren. Op dat toestel worden vervolgens allerlei gegevens opgeslagen. Er wordt vastgelegd wanneer het toestel is aan of uit gezet, of hij eventueel in vliegtuigmode heeft gestaan maar ook alle SMS berichten worden opgeslagen. Al deze gegevens zijn vervolgens op te halen door degene die stiekem deze app op het toestel van het slachtoffer heeft gezet. Het is zelfs mogelijk om ongemerkt op afstand de telefoon te laten bellen naar een vooraf ingesteld nummer. Het is dan mogelijk om de gesprekken op te vangen die in de buurt van de telefoon worden gevoerd.

De app was in een gratis versie verkrijgbaar, maar voor een bedrag van $ 2 per maand wordt de applicatie onzichtbaar gemaakt. Er is dan geen icoontje te zien. Uit het feit dat deze app nu verwijderd is blijkt nu wel dat Google begrijpt dat mensen het niet prettig vinden om bespioneerd te worden. Een Youtube video die de werking van de app toelicht is nog wel beschikbaar.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief