Britse politiek krijgt digitale beveiligingsadviezen

De Britse geheime dienst GCHQ heeft politieke partijen voor Russische cyberaanvallen gewaarschuwd en gaat verschillende seminars organiseren waar de dienst politici digitale beveiligingstips gaat geven om zich tegen dit soort aanvallen te beschermen.

Het hoofd van het National Cyber Security Centre (NCSC) van het GCHQ, Ciaran Martin, heeft een brief geschreven aan de leiders van de voornaamste politieke partijen. De Sunday Times heeft dit bekendgemaakt.

Meer dan netwerkbeveiliging
“Het gaat niet alleen om de netwerkbeveiliging van de systemen van politieke partijen. Aanvallen tegen onze democratische processen gaan verder dan dit en kunnen ook bestaan uit aanvallen tegen het parlement, kieskantoren, denktanken, belangengroepen en persoonlijke e-mailaccounts,” staat in de brief van Martin.

Boris Johnson
Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, is er geen bewijs dat de Russen democratische processen in het land proberen te verstoren. Tegen ITV zei hij echter: “Maar we hebben wel voldoende bewijs dat de Russen hiertoe in staat zijn. En er is geen twijfel dat ze zich met allerlei vuile spelletjes bezighouden.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief