Britse provider verstrekt gegevens klant aan BREIN

Stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) heeft van provider 3NT Solutions in het Verenigd Koninkrijk contactgegevens gekregen van een klant. Dit op verzoek van de stichting. De persoon om wie het gaat, vermoedelijk een Nederlander, zou drie illegale link-sites in beheer hebben. Via deze websites werden vele films en televisieseries verspreid.

De servers van de Britse provider staan in een datacenter in Meppel van het bedrijf Serverius. Het Nederlandse bedrijf is inmiddels gestopt met het hosten van de illegale website.

Colocatie
“Het is belangrijk dat ook in dit soort gevallen van colocatie waarbij de eigenlijke hostingprovider buiten Nederland is gevestigd, maar de relevante computerservers binnen Nederland staan, BREIN in staat is om de identificerende gegevens van eigenaren van illegale sites te bemachtigen,” stelt de stichting. De gegevens die 3NT Solutions met Stichting BREIN heeft gedeeld, bestaan uit de naam, het adres, het e-mailadres en de betalingsgegevens van de klant in kwestie.

Hoge Raad-arrest Lycos/Pessers
BREIN gaat momenteel na wat de mogelijkheden zijn om stappen te ondernemen tegen de beheerder van de malafide file hosting-website. Volgens Stichting BREIN voldeed haar verzoek aan de eisen van het Hoge Raad-arrest Lycos/Pessers uit 2005. Hierin is vastgelegd dat een bedrijf soms NAW-gegevens moet afstaan als aannemelijk is dat er onrechtmatig is gehandeld, en het niet mogelijk is om de gegevens op een andere manier te bemachtigen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief