Cellebrite helpt FBI met ontgrendelen iPhone

Persbureau Reuters heeft laten weten dat het Israëlische bedrijf Cellebrite de FBI zou helpen bij het kraken van de encryptie van een IPhone. Ook de Israëlische krant Yedioth Ahronoth maakt hier melding van.

De FBI vroeg deze week nog om een hoorzitting af te gelasten, omdat de Amerikaanse opsporingsdienst dacht een manier gevonden te hebben om de gegevens op deze smartphone te bemachtigen.

Rechtszaak

Over de technische details, hoe Cellebrite zich toegang zou kunnen verschaffen tot de smartphone, is niets bekendgemaakt. Apple heeft wel laten weten hierom te vragen, mocht de rechtszaak alsnog doorgaan. De Amerikaanse opsporingsdienst zegt minimaal twee weken nodig te hebben om te achterhalen of de methode van Cellebrite succesvol is.

Nederlands Forensisch Instituut
Het bedrijf zelf, Cellebrite, heeft niet gereageerd op het nieuws. Het bedrijf ontwikkelt forensische oplossingen. Meer dan 15.000 medewerkers van politie en het leger zouden gebruikmaken van diensten van het Israëlische bedrijf. Ook het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zet software van dit bedrijf in.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief