Gratis New York Pizza door lek in website

Gratis pizza! Het klinkt als een reclamestunt. In werkelijkheid bood een kwetsbaarheid in de website van New York Pizza klanten de mogelijkheid om voor niks een pizza te bestellen. Hierdoor heeft het bedrijf duizenden pizza’s moeten afboeken.

Woordvoerder van het bedrijf, Melinda Visser, legt uit dat klanten door het lek fake-bestellingen konden doen. Voor deze orders kregen de klanten spaarpunten, waarmee ze een code verdienden die goed was voor een gratis pizza.

Duizenden pizza’s
Deze codes bleken via internet gedistribueerd te worden. Zoals dat vaak gaat bij producten die gratis zijn, of gratis lijken te zijn, hebben veel mensen ervan geprofiteerd. In een paar weken tijd zijn duizenden pizza’s besteld. “Het gaat om tientallen of misschien zelfs honderden mensen die hier gebruik van maakten,” zegt marketingmanager Jorine Sieperda.

Ip-adressen
New York Pizza heeft de ip-adressen van de kwaadwillenden in handen, die de kwetsbaarheid in de website benut hebben. Inmiddels zijn ook de adressen geblokkeerd van degenen die een gratis pizza hebben besteld. Verder heeft New York Pizza het systeem van spaarpunten voor pizza’s aangepast. Deze spaarpunten worden alleen nog maar weggegeven als de koper met creditcard of via iDEAL afrekent.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief