Chatapp Slack reset 100.000 wachtwoorden

De zakelijke chatapp Slack gaat de passwords van 100.000 accounts opnieuw instellen. Dat is ongeveer 1 procent van alle accounts van de chatdienst.

Het betreft accounts waarvan mogelijk informatie is gelekt tijdens een hack in 2015. Het bedrijf heeft dit gisteren zelf bekendgemaakt via een blogpost.

Vóór maart 2015

Slack liet afgelopen april nog weten dat het meer dan 10 miljoen dagelijkse actieve gebruikers heeft. In het recentelijk verschenen blogbericht schrijft het bedrijf dat de wachtwoorden opnieuw ingesteld worden van gebruikers die hun account vóór maart 2015 hebben aangemaakt. Vier jaar geleden slaagden hackers erin om toegang tot versleutelde wachtwoorden te krijgen, alsmede namen, e-mailadressen en telefoonnummers van gebruikers.

Platte tekst

Bovendien maakten de criminelen gebruik van een code om wachtwoorden in platte tekst te onderscheppen, zodra een gebruiker deze invoerde. Slack zegt dat het om een voorzorgsmaatregel gaat. “Er is geen bewijs gevonden dat er accounts zijn misbruikt. Het spijt ons als het onhandig is voor gebruikers,” aldus het bedrijf.

Klik hier voor de blogpost van Slack.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief