Chrome privémodus niet veilig met Nvidia-driver

De drivers van Nvidia bevatten een fout waardoor informatie uit de privémodus van Google Chrome in het geheugen opgeslagen blijft. Dat zegt Evan Andersen uit Canada.

De student Electrical & Computer Engineering kwam hier enkele jaren geleden achter, toen hij een computergame wilde spelen. Hij zag de inhoud van het incognitovenster van de browser van Google; deze inhoud was echter uren eerder al geladen.

Incognitovenster
Omdat het geheugen van de videokaart blijkbaar niet werd gedeletet, lekte de inhoud naar een ander programma. “Toen het incognitovenster van Chrome werd gesloten, werd het geheugen aan de beschikbare verzameling geheugen toegekend, maar werd de inhoud ervan niet gewist”, zegt de student aan de Universiteit van Toronto.

Geheugen
Toen de computergame verzocht om beschikbaar geheugen, werd geheugen toegewezen dat enkele uren daarvoor door Chrome was gebruikt. Omdat de inhoud van de browsersessie nog in het geheugen zat, verscheen het op de display. Nvidia erkent de fout maar heeft het probleem nog niet opgelost, aldus Andersen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief