ClixSense gehackt: 2,4 miljoen gebruikersgegevens gelekt

Bij een hack op de website ClixSense zijn volgens de aanvallers privégegevens van 6,6 miljoen gebruikers ontvreemd. Van 2,4 miljoen van deze gebruikers zijn de gegevens gelekt op internet.

De gestolen gegevens omvatten namen, gebruikersnamen, adresgegevens, e-mailadressen, IP-adressen, geboortedata, geslacht, saldo, betaalgeschiedenis, betaalmethode en niet-geëncrypte passwords in platte tekst. De Australische beveiligingsonderzoeker Troy Hunt van de site Have I Been Pwned heeft dit bekendgemaakt.

Paid to click
Er is vooralsnog geen nadere informatie bekend over hoe de hack van de website heeft kunnen plaatsvinden. Op de ‘paid to click’-website ClixSense kunnen mensen advertenties bekijken en deelnemen aan enquêtes, waarvoor ze een financiële beloning ontvangen.

Datalek
Volgens de eigenaren van de website maken 6,6 miljoen mensen er gebruik van en hebben zij tezamen in totaal 20 miljoen dollar ontvangen. De website heeft nog geen nadere informatie over de hack bekendgemaakt. Ook is er nog geen waarschuwing gegeven naar aanleiding van het datalek.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief