VS onderzoekt kwetsbaarheden Internet of Things (IoT)

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een bedreigingsanalyse-team in het leven geroepen om Internet of Things-apparatuur (IoT) beter te kunnen beveiligen. Daarbij gaat het om een veel verschillende toepassingen: van medische apparatuur en zelfrijdende auto’s tot en met slimme huis-tuin-en keukengereedschappen.

Doel van dit initiatief is om deze apparaten beter te beschermen tegen cyberaanvallen van terroristen, hackers en andere kwaadwillenden.

Politieke of economische informatie

Op die manier wil de Amerikaanse overheid voorkomen dat vertrouwelijke politieke of economische informatie wordt gestolen via het Internet of Things. Ook wil men voorkomen dat mensen om het leven komen als gevolg van deze nieuwe technologie.

Veiligheid
Het team is een half jaar geleden gestart met het doen van onderzoek. Het netwerk voor Internet of Things heeft te kampen met securityproblemen; het netwerk is niet ontworpen vanuit het perspectief van veiligheid. John Carlin van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bekendgemaakt dat er vijf tot tien personen deel uitmaken van het onderzoeksteam. Men streeft ernaar om kwetsbaarheden zo vroeg mogelijk op te sporen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief