Cyber Security Raad roept op tot hogere investeringen in cyberveiligheid

De Cyber Security Raad, een onafhankelijk adviesorgaan van het Kabinet, vindt dat Nederland zijn investeringen in cyberveiligheid moet opvoeren. De Raad stelt dat de Nederlandse economie gevaren loopt als cybersecurity niet meer aandacht krijgt van overheid, bedrijven en burgers.

“Het moet een normaal onderdeel zijn van al ons dagelijks handelen, net zoals we op onze fysieke veiligheid letten. Publieke en private partijen moeten daar veel meer op inzetten en in investeren,” zegt de CSR.

Digitaal meer te beschermen
“Een groot gedeelte van ons leven speelt zich digitaal af en veel mensen hebben digitaal meer geld en gegevens te beschermen dan dat ze in huis hebben. Voor veel mensen is cybersecurity nog een ver-van-mijn-bed-show,” stelt het adviesorgaan.

Actie vereist

Om te voorkomen dat cyberaanvallen de digitale wereld van burgers, bedrijfsleven en overheid negatief be├»nvloeden, is actie vereist: “Publieke en private partijen zullen meer de handen ineen moeten slaan om cybersecurity hoog op de agenda te krijgen binnen overheid en bedrijfsleven, en ook bij burgers. Investeringen zijn nodig om bestaande initiatieven uit te breiden en nieuwe op te starten, om zo de digitale toekomst van ons land veilig te stellen.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief