Cybercriminelen beroven Tesco Bank voor 2,8 miljoen euro

Cybercriminelen hebben de Britse Tesco Bank 2,8 miljoen euro afhandig gemaakt. De bank heeft dit zelf bekendgemaakt. Het gaat om geld van 9.000 rekeningen van klanten van de bank. Afgelopen weekend liet de bank al weten dat er bij 40.000 accounts verdachte transacties waren geconstateerd.

Tesco Bank heeft toen alle online transacties bevroren. In een reactie zei de bank aanvankelijk dat er van 20.000 rekeningen geld was ontvreemd.

Geen persoonsgegevens gelekt
Een aantal dagen later werd duidelijk dat 9.000 klanten getroffen zijn. Tesco Bank heeft de schade van alle klanten vergoed. Er zouden geen persoonsgegevens zijn gelekt. Alle klanten, ruim 130.000, kunnen nu weer online transacties uitvoeren.

NCSC
Het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) is een onderzoek gestart. Over de details van de roof is vooralsnog niets gezegd. “In het geval van cyber-gerelateerde incidenten kan het in bepaalde gevallen vanwege de technische complexiteit langere tijd duren voordat het incident duidelijk is. Details zullen dus over een langere periode duidelijk worden. Tijdens deze periode is het belangrijk dat er niets openbaar wordt gemaakt dat het onderzoek kan verstoren,” heeft het NCSC laten weten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief