Datalek 9,4 miljoen passagiers Cathay Pacific

Tijdens een hack op Cathay Pacific zijn de gegevens van 9,4 miljoen passagiers ontvreemd. De luchtvaartmaatschappij heeft recentelijk bekendgemaakt dat er afgelopen maart een verdachte activiteit plaatsvond op haar netwerk. Vervolgens werd samen met een securitybedrijf een onderzoek gestart.

Begin mei werd geconstateerd dat de hackers zich toegang hadden weten te verschaffen tot persoonsgegevens, waaronder 860.000 paspoortnummers en 245.000 identiteitskaartnummers van Hong Kong.

Creditcardnummers

Andere persoonsgegevens die werden buitgemaakt zijn onder meer namen van passagiers, hun nationaliteit, geboortedatum, telefoonnummers, e-mailadressen, adresgegevens, opmerkingen over klantenservice en historische reisgegevens. Tevens ontvreemden de hackers 403 verlopen creditcardnummers en 27 creditcardnummers zonder CVV-beveiligingscode.

Frauduleuze activiteiten

Volgens Cathay Pacific zijn er geen wachtwoorden in verkeerde handen gevallen, noch zouden er aanwijzingen zijn dat er misbruik van de persoonsgegevens is gemaakt. De passagiers om wie het gaat, zullen door de luchtvaartmaatschappij worden ingelicht. Hun wordt in elk geval aangeraden om hun afschriften en accounts bij luchtvaartmaatschappijen op frauduleuze activiteiten te controleren.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief