Datalek bij Philips

Elektronicaconcern Koninklijke Philips is getroffen door een datalek. Een pijnlijk voorval want de financiële gegevens van Philips-medewerkers liggen op straat. Het bedrijf heeft dit voor het weekend bevestigd aan De Telegraaf.

Het gaat om persoonsgegevens, burgerservicenummers en salarisdetails van ongeveer tweeduizend Philips-medewerkers. Waarschijnlijk betreft het alleen gegevens van Nederlanders die in 2010 voor het bedrijf werkzaam waren, heeft een woordvoerder van de Nederlandse multinational laten weten.

Pastebin
„Wij onderzoeken de zaak en hebben de Autoriteit Persoonsgegevens over dit lek ingelicht,” aldus een Philips-woordvoerder over het datalek. Het uitgelekte bestand was op de website Pastebin geplaatst. Op deze site is vaker gelekte en gehackte informatie te zien. Philips is een onderzoek gestart. Pastebin, van de Nederlander Jeroen Vader, heeft de informatie inmiddels verwijderd van de site.

Externe dienstverlener
Volgens de woordvoerder ligt de oorzaak waarschijnlijk bij een externe dienstverlener van Philips, wat betekent dat meer bedrijven slachtoffer kunnen zijn. Philips heeft de getroffen medewerkers op de hoogte gebracht en zal hen informeren over het verloop van het onderzoek.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief