Datalek Dixons Carphone omvangrijker dan gedacht: 10 miljoen klanten getroffen

Het datalek bij het Britse Dixons Carphone heeft veel meer slachtoffers gemaakt dan aanvankelijk werd gedacht. Tijdens de hack die afgelopen juni is ontdekt, zijn gegevens van 10 miljoen klanten gecompromitteerd. Vorige maand ging men nog uit van 1,2 miljoen.

De multinationale elektronica- en telecommunicatie-retailer heeft gisteren laten weten dat er in 2016 is getracht om 5,9 miljoen betaalkaartgegevens van de betaalverwerkingssystemen van Currys PC World- en Dixons Travel-winkels te onderscheppen.

Persoonlijke gegevens

Tevens zouden er 1,2 miljoen records van klanten zijn benaderd, waaronder namen, e-mailadressen en adresgegevens. Dat blijken er echter aanzienlijk meer te zijn: het bedrijf heeft gisteren bekendgemaakt dat het data van 10 miljoen mensen betreft. “Ons onderzoek laat zien dat 10 miljoen records met persoonlijke gegevens mogelijk zijn benaderd in 2017. Hoewel er nu bewijs is dat een deel van deze data onze systemen heeft verlaten, bevatten de records geen betaalkaart- of bankgegevens en is er geen bewijs dat ermee gefraudeerd is,” heeft Dixons Carphone laten weten.

ICO

Dixons Carphone heeft, naar eigen zeggen, uit voorzorg besloten om alle klanten te informeren over het voorval. De toegangsmethode die de hackers hebben gebruikt, is inmiddels afgesloten. Tevens zou de beveiliging zijn verbeterd. Het bedrijf heeft bij de Britse privacytoezichthouder ICO melding gemaakt. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de impact van het datalek voor klanten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief