Digikamer in Sneek: politie Noord-Nederland gaat online de buurt in

De politie heeft onlangs de eerste digikamer in Noord-Nederland geopend. Hiermee gaan agenten naar eigen zeggen online de buurt in. Ook gaan ze onder meer openbare bronnen monitoren.

Vanuit de woonkamer

Doel van de digikamer is om de verbinding met wijken te behouden en om op te treden tegen digitale criminaliteit. De eerste digikamer in Noord-Nederland is in Sneek geopend. Sinds kort kunnen inwoners van deze stad vanuit hun eigen woonkamer in gesprek gaan met de (digitale) wijkagent.

Digitale criminaliteit

De politie verzamelt in de digikamer informatie over digitale criminaliteit, zoals internetoplichting en online afpersing. Dit initiatief dient ook de huidige samenwerking met de gemeenten te versterken. Bijvoorbeeld door tijdens evenementen gezamenlijk openbare bronnen te monitoren.

Verbinding met wijk

“De samenleving blijft zich ontwikkelen en dat betekent dat we continu kijken hoe we politiemensen zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Met de digikamer krijgen agenten in Sneek de handvatten om ook via digitale kanalen aanwezig te zijn en verbonden te blijven met de wijk”, stelt de politie. De inzet van de digikamer zal in de komende periode worden getest. Mogelijk komen er in de toekomst meer digikamers in Noord-Nederland.

Klik hier voor het bericht van de politie.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief