Directeur FBI waarschuwt voor Chinese spionage

De directeur van de FBI, Christian Wray, is bezorgd over de toenemende dreiging van China. Hij noemt de activiteiten van de Chinese inlichtingendiensten „brutaler en schadelijker dan ooit”, liet hij deze week weten in een toespraak.

Technologie en bedrijfsgeheimen

Wray wijst erop dat China op grote schaal Amerikaanse technologie en bedrijfsgeheimen steelt. Het land start voortdurend zeer omvangrijke hackoperaties. „Als we bij elkaar optellen wat we in onze onderzoeken zien, is er geen enkel land dat een zo grote bedreiging vormt voor onze ideeën, innovatie en economische veiligheid als China”.

2.000 onderzoeken

De FBI-directeur liet weten dat er vanuit zijn bureau zo’n 2.000 onderzoeken naar Chinese activiteiten plaatsvinden. Elke twaalf uur komt daar een nieuw onderzoek bij. „De schade als gevolg van de Chinese economische spionage is niet alleen dat hun bedrijven een voorsprong krijgen op basis van illegaal verworven technologie. Terwijl zij uitlopen, komen onze bedrijven en arbeiders steeds verder achter te liggen. Die schade, bedrijven die failliet gaan, verlies van arbeidsplaatsen, bouwt zich al tien jaar op,” aldus Wray. China ontkent de beschuldigingen van de VS.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief