Draadloos netwerk meest kwetsbaar

Het draadloze netwerk is volgens IT-beslissers het meest kwetsbare onderdeel van de IT-infrastructuur. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit een wereldwijd onderzoek onder bijna 1500 IT-beslissers van bedrijven met minimaal 250 werknemers.

Het onderzoek werd uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Lightspeed GMI in opdracht van Fortinet. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat draadloze netwerken de meeste beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Bijna dertig procent geeft aan het bedrijfsnetwerk zelf het meest kwetsbaar te vinden.

Bescherming onder de maat

Negentig procent van de CIO’s maakt zich zorgen over de bescherming van hun draadloze netwerk. Meer dan dertig procent van deze netwerken binnen bedrijven, maakt geen gebruik van authenticatie. Bijna dertig procent gebruikt geen firewall, en bijna veertig procent geen antivirus voor het draadloze netwerk.

Dataverlies
Ruim veertig procent van de bedrijven geeft gasten toegang tot hun draadloze bedrijfsnetwerk. Ruim tien procent van hen doet dat zonder toegangscontrole. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel IT-beslissers het verlies van gevoelige bedrijfs- of klantengegevens het grootste risico van een onbeveiligd draadloos netwerk vinden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief