Dragonfly 2.0 valt energiebedrijven aan

Het is hackers gelukt om door te dringen tot energiebedrijven in de VS, Turkije en Zwitserland. Symantec heeft dit recentelijk bekendgemaakt. Het beveiligingsbedrijf wijst erop dat de cybercriminelen “potentieel de mogelijkheid hebben om systemen te saboteren”.

Symantec heeft de groep hackers de naam Dragonfly 2.0 gegeven. Deze groep heeft al eerder cyberaanvallen uitgevoerd in de VS en in Europa. De cybercriminelen zouden inzicht willen krijgen in de manier waarop energiecentrales functioneren.

Operationele netwerken
Volgens Symantec is deze groep er al een aantal keren in geslaagd om door te dringen tot de systemen die verantwoordelijk zijn voor de aansturing van energiecentrales. “Wat ons het meest verontrust is dat we zien dat ze echt in de operationele netwerken zitten,” aldus Eric Chien, technisch directeur Symantec.

Geen technische hordes
De kwaadwillenden maken vorderingen, waarschuwt Chien: “Hiervoor waren ze steeds één stap verwijderd van die plek, nu zijn er geen technische hordes meer die ze hoeven te nemen. Symantec zegt verder “sterke indicaties” te hebben dat deze hackers zich richten op de VS, Turkije en Zwitserland.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief