Duizenden alarminstallaties offline wegens einde ISDN

Van duizenden alarminstallaties zal vanaf 1 april bij inbraak of brand geen alarm meer afgaan. De oorzaak is dat KPN vanaf die datum stopt met ISDN. Hiervoor heeft beveiligingsbedrijf G4S gewaarschuwd.

“Alarmsystemen die momenteel nog op ISDN15, 20 of 30 aangesloten zijn, moeten vóór 1 april 2022 aangepast worden om problemen met de alarmdoormelding te voorkomen”, schrijft het bedrijf op zijn website.

Geen grap

Omdat ISDN straks niet meer wordt aangeboden, verliezen de alarminstallaties hun verbinding met de meldkamer. “Die oude installaties geven straks allemaal een foutmelding, omdat hun verbinding op 1 april wegvalt. En dat is dan geen grap. Ik verwacht dat onze telefoniste het tegen die tijd behoorlijk druk gaat krijgen”, aldus Leen Trommel, directeur van installatiebureau Wesotronic.

Geïnformeerd

Volgens Alex van Druten van G4S betreft het duizenden bedrijven. “Alleen bij ons zijn dat al zo’n 2.700 bedrijven, maar ik hoor van onze concurrenten dat er daar nog ruim tienduizend klanten op ISDN zitten.” KPN zegt dat het zakelijke klanten regelmatig heeft geïnformeerd over het uitfaseren van ISDN. Het telecombedrijf heeft ISDN een tijd geleden bewust voor een korte periode uitgezet, om zo klanten alert te maken op de op handen zijnde uitfasering.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief