EFF: bonuspunten voor versleuteling WhatsApp

EFF, de Amerikaanse burgerrechtenbeweging die zich bezighoudt met burgerrechten in cyberspace, heeft WhatsApp bonuspunten toegekend in een overzicht van veilige chatprogramma’s. De reden: WhatsApp heeft end-to-end-encryptie uitgerold.

Eind 2014 publiceerde de EFF een overzicht van 39 webmail-, VoIP- en chat-apps die ingezet werden voor beveiligde communicatie. Van de onderdelen waarop de apps werden beoordeeld, scoorde WhatsApp op twee punten voldoende. Onlangs maakt WhatsApp bekend dat het voor alle communicatie onder een miljard gebruikers end-to-end-encryptie heeft uitgerold.

End-to-end-encryptie
“Niet alleen zijn de gebruikers van de app beschermd door encryptie, maar het is sterke encryptie”, zegt Bill Budington van de EFF.

Score van 2 naar 6

Hierdoor zijn honderden miljoenen mensen voortaan in staat om via end-to-end-encryptie te communiceren. Budington is ook positief over de wijze waarop WhatsApp gebruikers de identiteit van contacten laat controleren. De EFF heeft WhatsApp beloond met twee bonuspunten waardoor de score uitkomt op 6 punten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief