European Data Protection Board wil aanvulling op AVG

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) dient aangevuld te worden om zo de samenwerking tussen Europese privacytoezichthouders in internationale zaken te verbeteren. Dit heeft de European Data Protection Board (EDPB) geschreven in een brief aan de Europese Commissie.

Lidstaten

De toezichthouders verzoeken de Europese Commissie om bestaande regels te verduidelijken, of regels over procedures gelijk te trekken voor alle lidstaten. Het betreft onder meer helderheid over de rechten van burgers die een klacht indienen, regels voor het in behandeling nemen van klachten, deadlines voor het afhandelen van zaken, de manier waarop deze kunnen worden afgesloten, onderzoeksbevoegdheden en het publiceren van besluiten.

Klachten

De privacytoezichthouders vinden dat de huidige samenwerking beter kan. Nu behandelt elke toezichthouder zijn zaken volgens het eigen nationale procedurele recht. “Dat zorgt soms voor vertraging of zorgt ervoor dat klachten in de ene lidstaat anders worden behandeld dan in de andere lidstaat”, licht de Autoriteit Persoonsgegevens toe.

Klik hier voor de brief van de European Data Protection Board aan de Europese Commissie.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief